PSV-jeugd heeft de toekomst: Paar jonge jongens maken hele goede stappen

PSV-jeugd heeft de toekomst: "Paar jonge jongens maken hele goede stappen"

09-02-2016 22:40
33

Art Langeler is zeer te spreken over de recente prestaties van Jong PSV. De beloftenploeg bereikte vrijdag de halve finale van de Premier League International Cup door Sunderland met 1-0 te verslaan.

"We hebben een gelijkwaardige wedstrijd gewonnen, wat altijd een zeer goed teken is", zegt Langeler voor de camera van PSV TV. Het hoofd jeugdopleiding ziet Jong PSV stappen maken. "Een beetje wat we ook al van ze in de competitie hebben gezien: die jonge mannen zijn op het moment heel goed om hun talent te verenigen met het wedstrijdresultaat."

Jong PSV won al vier duels op rij in de Jupiler League. In de halve finale van de Premier League International Cup wachten bovendien de leeftijdsgenoten van Chelsea. "Ik vind dat een paar jonge jongens hele goede stappen maken en ook al in de Jupiler League wedstrijden kunnen beslissen", vervolgt Langeler. "En internationale winst is natuurlijk een extra opsteker."

Langeler verliest het hoofddoel echter niet uit het oog. "Het blijft altijd secundair, want primair gaat het om het doorschuiven naar het eerste elftal. Maar je wilt met je teams ook een podium halen waarop je bij de top van Nederland hoort en het liefst ook bij de subtop van Europa. Op het moment dat we signalen krijgen dat ze dat kunnen bewerkstelligen, zegt dat wel iets."