'Chinese club heeft 35 miljoen over voor Eredivisie-smaakmaker'

'Chinese club heeft 35 miljoen over voor Eredivisie-smaakmaker'

11-02-2016 12:55
33

Hakim Ziyech vertrekt mogelijk toch nog op korte termijn bij FC Twente. Marokkaanse media komen donderdag met het opmerkelijke gerucht dat de spelmaker voor 35 miljoen euro de overstap kan maken naar China.

Het is niet duidelijk om welke Chinese club het gaat, maar momenteel wordt een bod op de 22-jarige Ziyech voorbereid, meldt Mountkhab. Eerder vertrokken onder anderen Ramires, Jackson Martinez, Alex Teixeira en Gervinho voor de nodige miljoenen naar het Verre Oosten. Of Ziyech veel ziet in een overgang naar China is de vraag.

De middenvelder liet eerder weten een verstandige keuze te willen maken in zijn loopbaan. Hij wees het Italiaanse Sampdoria en het Duitse Hoffenheim vorige maand af. Die clubs strijden tegen degradatie, waardoor Ziyech ervoor koos om in Enschede te blijven. De Marokkaanse international maakt er desondanks geen geheim van dat hij weg wil bij Twente.

Ook Rafael van der Vaart zou zijn loopbaan kunnen vervolgen in China. Bij zijn club Real Betis zit de 109-voudig international op een dood spoor.