Ajax-spelers in de bres voor Vermeer: Hij heeft altijd alles voor Ajax gegeven

Ajax-spelers in de bres voor Vermeer: "Hij heeft altijd alles voor Ajax gegeven"

13-02-2016 07:42
7

Kenneth Vermeer was de afgelopen dagen het mikpunt van Ajax-aanhangers. Zondag hing er een pop van de Feyenoord-doelman met een touw om zijn nek in de Arena en donderdag was het weer raak.

Tijdens een dartwedstrijd in Newcastle werden er bordjes omhoog gehouden met teksten als 'Vermeer NSB' en 'Vermeer ophangen'. Jasper Cillessen kan er met zijn pet niet bij. "Dit gaat te ver. Kenneth is een topgozer. Ik heb er bewust voor gekozen nog geen contact met hem te zoeken, omdat hij ook de rust zal willen hebben", zegt de Ajax-keeper in De Telegraaf.

"Als alle commotie voorbij is, hoop ik hem bij Oranje weer te zien en hebben we het hier zeker over. Het gekke is dat bij het Nederlands elftal iedereen op de tribunes weer voor hem staat te juichen", gaat Cillessen verder. "Ik zou onze supporters willen zeggen alle spelers met respect te behandelen. Bedenk ludieke spreekkoren."

Joël Veltman looft de mentale kracht van Vermeer. "We hebben heel veel respect voor Kenneth. Net als ik nu doe, heeft hij altijd alles voor Ajax gegeven. Ik hoop nooit zo te worden behandeld door onze fans. Natuurlijk kunnen zij het oneens zijn met zijn keuze voor Feyenoord. En die mening mogen ze ook geven. Maar wel op een normale, respectvolle manier."