Eredivisie-sensatie baalt van rel rondom spits: Negatieve publiciteit wegwerken

Eredivisie-sensatie baalt van rel rondom spits: "Negatieve publiciteit wegwerken"

13-02-2016 08:10
1

Ernest Faber, trainer van NEC, heeft aanvaller Christian Santos weer in genade aangenomen. Eén ding is zeker: de trainer is de baas en niemand anders.

Santos startte vorige week niet in de basis omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Faber zag zich genoodzaakt om de spits uit zijn selectie te zetten. "Dit hoort nu eenmaal allemaal bij het vak", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "En als ik dan kijk naar de spelersgroep, verdient iedereen complimenten. Het klinkt nu heel eenvoudig, maar het is bewonderenswaardig hoe ze ermee om gaan. Want dit is in de selectie wel even aangekomen."

Faber baalt van het incident. "Inderdaad. We staan met de doelstelling handhaving na 22 duels op de vijfde plaats. Dan hoort er lof te zijn. Maar wij moeten negatieve publiciteit wegwerken. Dat is natuurlijk doodzonde en totaal onnodig."

"Dit ging niet alleen ten koste van de speler in kwestie, maar ook  het team, de club en de supporters werden gedupeerd. Dit gaan we zo niet meer doen. We moeten terug naar onze oorspronkelijke koers. En daarbij bepaalt de trainer de opstelling", zegt Faber duidelijk.