Twente misleidt KNVB voor bijna twee miljoen bij transfer van Tadic

Twente misleidt KNVB voor bijna twee miljoen bij transfer van Tadic

16-02-2016 07:16
35

FC Twente heeft gelogen bij de transfer van Dusan Tadic naar Southampton. De Tukkers hielden een vergoeding van 1,8 miljoen euro voor het management van de speler buiten de boeken. Via nepfacturen is aan zeven ton van dat bedrag later nog voldaan, meldt TC Tubantia.

In totaal ging er zelfs 3,6 miljoen euro naar de agenten van Tadic en dat op een transfersom van dertien miljoen euro. De krant heeft kopieën van mailverkeer tussen de bestuurders van Twente én de mailconversatie met het kamp-Tadic in handen. Bij de verkoop van Tadic is één van de twee contracten geheimgehouden voor de KNVB. Daarin is de vergoeding van 1,8 miljoen euro - de helft van de commissie - opgenomen.

Omdat Twente de extra kosten niet bij de voetbalbond meldde, stemde de KNVB in met de transfer van Hakim Ziyech. Als de bond wel van deze extra kosten wist, dan was de transfer waarschijnlijk niet doorgegaan. Van de 1,8 miljoen euro is overigens 1,1 miljoen euro nog niet betaald door Twente. Gerald van den Belt werd verzocht een oplossing te verzinnen en zit momenteel ziek thuis. Hij moet nu ook vrezen voor een sanctie van de KNVB.

Aldo van der Laan doet alsof zijn neus bloedt. "Ik heb na het afsluiten van de transfer van Tadic details aan de verantwoordelijken binnen FC Twente (lees: Van den Belt) doorgegeven voor verdere afwikkeling. Na enige tijd is gebleken dat men verzuimd heeft de KNVB in kennis te stellen van de extra commissie voor F&F. Ik heb hier zelf geen bemoeienis mee gehad, noch heb ik een anderen opdracht gegeven een en ander niet te melden", aldus de voormalig bestuurder van de club.