Lukaku duimt stiekem voor vertrek Van Gaal: 'Mooi om aan gelinkt te worden'

Lukaku duimt stiekem voor vertrek Van Gaal: 'Mooi om aan gelinkt te worden'

28-03-2016 12:52
3

Alles wijst erop dat Romelu Lukaku volgend seizoen niet voor Everton speelt. De spits is aan een uitstekend seizoen bezig en voelt zich rijp voor een stap hogerop. Hij zou graag Champions League willen spelen.

Interesse voor Lukaku is er genoeg, maar het is nog de vraag voor welke club hij volgend seizoen uitkomt. In een interview met La Dernière Heure licht hij mogelijk al een tipje van de sluier. Zo ziet de Belg een hereniging met José Mourinho bij Manchester United (als hij Louis van Gaal daadwerkelijk opvolgt, red.) wel zitten.

"Sommige mensen zeggen dat ik Mourinho zal moeten overtuigen, maar dat is niet het geval. Drie jaar geleden was ik twintig jaar oud en nog niet klaar voor een topclub. Enkele goede seizoenen, inclusief dit seizoen, hebben de situatie veranderd. Ik wordt in mei 23 jaar oud en ik kan deze zomer vertrekken."

Zijn vader prefereert een transfer naar Bayern München of Manchester United. "Ik snap waarom hij dat gezegd heeft. Toen ik kleiner was, waren dat twee ploegen met een enorme aanvallende kracht. Dat zijn ploegen die hij heel graag heeft. We zullen wel zien wat er gebeurt. Het is altijd mooi om aan die clubs gelinkt te worden."