Update: Twente accepteert enorme boete van FIFA meteen

Update: Twente accepteert enorme boete van FIFA meteen

29-03-2016 16:36
23

De gifbeker is nog niet leeg voor FC Twente. De club is door de FIFA bestraft met een geldboete van 185.000 Zwitserse Frank, iets meer dan 170.000 euro.

Dat heeft de wereldvoetbalbond dinsdag bekendgemaakt. FC Twente wordt bestraft vanwege de 'third party influence'. Daarmee doelt de FIFA op de contracten die FC Twente sloot met investeringsmaatschappij Doyen.

Andere clubs die bestraft zijn door de FIFA vanwege deals met 'derde partijen' zijn Sevilla, Santos en Sint-Truiden. Voor FC Twente was er niet alléén slecht nieuws. De club kreeg namelijk geen transferverbod opgelegd door de wereldvoetbalbond, een straf die de FIFA regelmatig uitdeelt aan clubs die zich niet aan de regels houden.

Naast de boete kreeg FC Twente ook een officiële waarschuwing van de wereldvoetbalbond. De KNVB deelde eerder al straffen uit aan de Enschedese club, die hoopt haar proflicentie te behouden.

Update 16.36 uur
Interim-directeur Onno Jacobs van Twente laat weten dat zijn club de boete accepteert. "We hebben zojuist kennis genomen van de uitspraak van de FIFA-tuchtcommissie. Wij zullen niet in beroep gaan en derhalve de sancties accepteren", aldus de tijdelijke directeur op de clubsite. "FC Twente komt helaas opnieuw in negatieve zin in het nieuws en wordt ook opnieuw financieel geraakt. De uitspraak van de FIFA onderstreept nog eens de noodzaak om door te gaan met alle maatregelen die nodig zijn om het vertrouwen in FC Twente te herstellen."