In het kort: Freiburg keert terug in Bundesliga, Juve legt speler vast

In het kort: Freiburg keert terug in Bundesliga, Juve legt speler vast

29-04-2016 21:28

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Freiburg keert terug in de Bundesliga
SC Freiburg speelt volgend seizoen weer in de Bundesliga. De koploper van de 2. Bundesliga won vrijdagavond met 1-2 op bezoek bij hekkensluiter SC Paderborn. Zodoende is Freiburg twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Juventus neemt huurling definitief over
Juventus heeft Mario Lemina vastgelegd tot medio 2020, meldt de club via de officiële kanalen. De 22-jarige Gabonese middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Olympique Marseille. De Oude Dame maakt gebruik van de optie in de huurovereenkomst. Lemina kost Juve 9,5 miljoen euro. Hij kwam dit seizoen elf keer in actie.

Olde Riekerink speelt zonder Sneijder gelijk
Trainer Jan Olde Riekerink is in de Turkse competitie met Galatasaray niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Bursaspor (1-1). Bij Gala speelden Wesley Sneijder en Ryan Donk niet mee. Voor Olde Riekerink was het alweer zijn derde remise in zes wedstrijden.