Guardado baalt: 'Die hadden we moeten winnen, dan stonden we er anders voor'

Guardado baalt: 'Die hadden we moeten winnen, dan stonden we er anders voor'

01-05-2016 08:30
12

Andrés Guardado miste drie duels van PSV door een bovenbeenblessure. In de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur hoopt de 29-jarige Mexicaan weer van waarde te zijn voor de equipe van coach Phillip Cocu.

"Het gaat goed. Ik voel me nu veel beter dan eerst. Ik wil de ploeg helpen en de landstitel pakken. Als Phillip besluit dat ik kan spelen, zou ik heel blij zijn", laat Guardado, die ook vorige week tegen Vitesse nog op de bank bleef, weten aan de NOS.

PSV heeft tegen Cambuur aan winst alleen waarschijnlijk niet genoeg. De Eindhovenaren moeten Ajax ook op doelsaldo verslaan. Desondanks gelooft Guardado heilig in de titelkansen. "We hebben wel eerder wedstrijden gewonnen met vier, vijf doelpunten verschil", zegt de middenvelder. "Dat komt omdat we een wedstrijd rustig ingaan. We spelen in onze eigen stijl en dan gaat het vanzelf."

Guardado waakt dan ook voor een al te druiste jacht op doelpunten. "Als je denkt dat je snel moet scoren, gaat het mis. We moeten gedreven spelen, maar ook ons verstand gebruiken." Mocht de titel toch naar Amsterdam gaan, dan heeft PSV het niet alleen tegen Ajax (0-2) laten liggen. "We hadden thuis van Excelsior (1-1) en Roda (1-1) moeten winnen. Dan stonden we er nu anders voor."