Opnieuw hoofdprijs voor het grijpen in De Kuip: Die laten het niet zomaar lopen

Opnieuw hoofdprijs voor het grijpen in De Kuip: "Die laten het niet zomaar lopen"

06-05-2016 20:04

Voor NEC breken spannende weken aan. Komende zondag sluit de ploeg van Ernest Faber de competitie af met een uitwedstrijd bij Feyenoord. Indien de Nijmegenaren in een volle Kuip winnen - en de resultaten op andere velden mee zitten - komen daar nog play-offs bij. 

"Het zijn spannende dagen en hopelijk kunnen we die verlengen naar een paar spannende weken", vertelt Faber aan Omroep Gelderland. "Maar Feyenoord heeft een mooi seizoen gehad en speelt voor een volle Kuip. Die laten dat niet zomaar lopen. We moeten topfit en scherp zijn en de kansen maken."

Op de zaken vooruit lopen doet Faber niet. Zijn elftal kwam immers met een hele andere doelstelling terug in de Eredivisie, na een jaar in de Jupiler League te hebben gespeeld. "We moesten ons eerst handhaven, dat is gelukt. Daarna hebben we de doelstelling bijgesteld naar het linkerrijtje. Dat lukte ook. De hoofdprijs is de play-offs, maar we moeten zondag ook genieten dat we al zover zijn gekomen."

Indien NEC daadwerkelijk een ticket voor de play-offs bemachtigt, wacht mogelijk FC Groningen. Laat dat nou net de club zijn waar Faber komend seizoen aan de slag gaat. "Maar daar wil ik nog niet naar kijken. Laten we eerst de play-offs halen. Het is ook balen als je het niet haalt en er zo dichtbij bent."