Leicester City aast op Italiaanse topschutter: We volgen hem al een tijdje

Leicester City aast op Italiaanse topschutter: "We volgen hem al een tijdje"

10-05-2016 18:45

Leicester City haalde met de Premier League-titel een flinke smak geld binnen. Zoals trainer Cladio Ranieri al aankondigde, lijkt de seizoensrevelatie dat geld niet over de balk te willen smijten voor grote aankopen. Leicester heeft namelijk Gianluca Lapadula op het oog.

De naam van de 26-jarige Lapadula doet waarschijnlijk bij weinig mensen een belletje rinkelen. De Italiaanse aanvaller van Peruviaanse afkomst is de topscorer van de Serie B met 24 goals. Hij was vorig jaar nog op het derde Italiaanse niveau actief, maar maakte dit seizoen veel indruk bij Pescara. Met die club maakt hij via de play-offs nog kans op promotie naar de Serie A.

Wedden

Meer odds

"We kijken naar de Italiaanse transfermarkt", laat Ranieri weten aan La Gazzetta dello Sport. "Lapadula is erg goed. We volgen hem al een tijdje." De belangstelling van de Engelse revelatie lijkt niet voor veel schrik te zorgen bij Pescara. "Als Leicester hem volgt, maakt dat ons trots. Ik denk dat hij de Premier League aankan, maar andere clubs volgen hem ook", zegt trainer Massimo Oddo, die in het verleden onder meer voor AC Milan speelde.

Lapadula werd al in verband gebracht met Juventus, Fiorentina, SS Lazio, Olympique Marseille en Liverpool. Hij heeft nog een contract tot medio 2019 bij Pescara.