'Pizza' Verhoeven belachelijk gemaakt door Derksen: 'Ik heb ook kinderen'

'Pizza' Verhoeven belachelijk gemaakt door Derksen: 'Ik heb ook kinderen'

14-05-2016 10:46
22

Jeroen Verhoeven besloot onlangs te stoppen met zijn profcarrière. De 36-jarige doelman heeft bij tal van clubs onder contract gestaan en bij FC Volendam zijn loopbaan beëindigd. Zijn hoogtepunt: de landstitel met Ajax, 

"We wonnen met 3-1 (tegen Twente, red.). Ik zat weliswaar op de bank, maar het voelde ook als mijn titel hoor", vertelt hij in gesprek met het Noord-Hollands Dagblad. "Ik hield diezelfde dag ook de schaal omhoog." Verhoeven kende ook dieptepunten. Bij FC Utrecht begon de goalie in de basis, maar hij werd uiteindelijk verwezen naar de bank. "Misschien het enige smetje op mijn carrière. Ik had wel meer willen spelen. Maar ik heb nergens spijt van en kijk er meer dan tevreden op terug."

'Pizza' Verhoeven werd door zijn postuur vaak op de hak genomen. "Ik moest uittrappen en had me voorgenomen: geen fout maken, rechtdoor trappen. Maar ik ging onderuit, en een volle Arena zong weer: woooow pizza. Leuk toch, dat vijftigduizend man zich bezighielden met de doelman van een degradatiekandidaat. Konden mijn medespelers lekker hun werk doen."

Zijn gewicht was altijd onderwerp van discussie. Onder meer Johan Derksen haalde Verhoeven flink door de mangel. "Ik kijk daar niet eens meer naar. Natuurlijk mag iedereen zeggen wat hij wil, gelukkig wel in Nederland. Maar het lijkt alsof zij weleens vergeten dat het om mensen gaat. Ik heb bijvoorbeeld ook kinderen, ik wil niet dat zij ermee geconfronteerd worden. Maar dat zal hun een zorg zijn geweest."