Kritiek op KNVB: 'Jupiler League zien ze maar als kutcompetitie'

Kritiek op KNVB: 'Jupiler League zien ze maar als kutcompetitie'

16-05-2016 16:57
18

Ralf Seuntjens werd maandag met VVV-Venlo uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. Na de 1-0 in Deventer hield Go Ahead Eagles ditmaal stand in Limburg (2-2). De spits baalde na afloop flink en vooral van de opzet van de play-offs. 

"De gelukkigste heeft gewonnen. Dit keer waren wij beter, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde", treurt Seuntjens in gesprek met FOX Sports. De spits was vanaf de strafschopstip nog wel verantwoordelijk voor de eerste Limburgse treffer. "Dit is zonde. De rust kwam voor ons op een verkeerd moment. In de tweede helft gingen zij verdedigender spelen en stopten wij met voetballen."

Wedden

Meer odds

Na een goed seizoen, waarin VVV achter kampioen Sparta eindigde, stranden de Limburgers nu dus al in de eerste ronde. Seuntjens is niet blij met de opzet van de KNVB en is van mening dat Nederland een voorbeeld kan nemen aan Europese topcompetities als Spanje en Engeland. Daar degraderen op het hoogste niveau de onderste drie clubs en promoveren op het een na hoogste niveau de eerste twee ploegen direct. 

"In Nederland wordt alles gedaan voor de Eredivisie. De Jupiler League zien ze maar als een kutcompetitie", aldus de gepikeerde aanvaller, die komend seizoen mogelijk zelf in de Eredivisie te zien is. "Ik weet het niet, we gaan het zien. Ik heb met nog niemand gesproken, maar er is wel wat interesse."