Update: Roda-middenvelder krabbelt terug: 'Gesprek toen Kalezic nog trainer was'

Update: Roda-middenvelder krabbelt terug: 'Gesprek toen Kalezic nog trainer was'

21-05-2016 12:52
3

Hicham Faik lijkt af te koersen op een vertrek bij Roda JC. Het contract van de 24-jarige middenvelder loopt op 1 juli af. De Limburgse club gaf eerder deze week aan dat er met Faik gesproken wordt over een nieuwe verbintenis, maar de speler zelf denkt aan een nieuw avontuur. 

"Er is interesse voor mij uit de Eredivisie en het buitenland", vertelt Faik in een vraaggesprek met Tjerkstra Media. "Ik hoop stiekem op een stabiele Eredivisie-club waar goed voetbal wordt gespeeld. Ik heb in de eerste seizoenshelft bij Roda JC genoeg laten zien, denk ik. Na de winterstop dacht de trainer dat ik een linksback ben. Hij liet mij in mijn zwakte spelen."

Wedden

Meer odds

"Ik zie Roda op dit moment niet als eerste optie. Dat weet de club ook. Ik heb een tijdje geleden hier al met de club over gesproken. Ik vind Roda JC een mooie club en heb er goede dingen meegemaakt in de twee jaar, maar voor mij is het beter ergens te voetballen op mijn eigen positie", vervolgt de oud-speler van Almere City en ADO Den Haag. "Nogmaals: de Jupiler League is uitgesloten. Het gerucht dat MVV mij wil halen, is onzin."

Update 12.52: Faik ontkent dat hij uit is op een vertrek bij Roda. De uitspraken die de middenvelder deed in gesprek met Tjerkstra Media zijn verkeerd geïnterpreteerd, laat hij weten aan fansite Roda Tweets. "Het gesprek werd gevoerd toen Darije Kalezic nog de trainer was van Roda." Volgens Faik is Roda voor hem 'nog geen einde verhaal'.