Achahbar neemt afscheid van Feyenoord en tekent voor vier jaar bij eredivisionist

Achahbar neemt afscheid van Feyenoord en tekent voor vier jaar bij eredivisionist

21-05-2016 13:32
28

Anass Achahbar maakt de overstap van Feyenoord naar PEC Zwolle. De jonge aanvaller heeft bij de formatie van trainer Ron Jans een contract voor vier seizoenen ondertekend, zo maakt PEC zaterdagmiddag via de officiële kanalen bekend. 

PEC liet vrijdag reeds doorschemeren dat de club concrete belangstelling had voor de 22-jarige Feyenoorder. Zaterdag is zijn overstap dus officieel beklonken. "Na positieve gesprekken met technisch directeur Gerard Nijkamp en trainer Ron Jans was de keuze om voor PEC Zwolle te kiezen snel gemaakt", vertelt Achahbar op de website van PEC.

"Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het de komende periode belangrijk zoveel mogelijk minuten te maken. De voetbalfilosofie van deze club spreekt mij daarbij al jaren aan, dus ik ben blij hier vanaf komend seizoen onderdeel van uit te maken."

Nijkamp is verguld met de komst van de spits, die dit seizoen zeven wedstrijden (twee goals) speelde voor Feyenoord. "Anass is een talentvolle speler die vlieguren nodig heeft om de volgende stap te zetten. Het is een voetballende spits, die een constante dreiging vormt voor elke verdediging en een abonnement lijkt te hebben op mooie doelpunten. Het doet mij goed, hem voor langere tijd aan de club te verbinden."