Probleem bij Ajax benoemd: 'Mag je dat van Klaassen verwachten?'

Probleem bij Ajax benoemd: 'Mag je dat van Klaassen verwachten?'

21-05-2016 17:13
17

Het gebrek aan ervaring is volgens Arnold Mühren een groot probleem bij Ajax. De voormalig speler van de Amsterdammers is verder van mening dat jonge spelers te snel naar het buitenland vertrekken.

Tegenover De Telegraaf geeft Mühren, die verder onder meer voor Ipswich Town en Manchester United voetbalde, aan dat het gebrek aan ervaring opgelost moet worden. "Voor mij ligt daar het probleem bij Ajax. Talent genoeg, maar mag je van de 23-jarige Davy Klaassen verwachten dat hij in zijn eentje de boel bij de hand neemt? Of Viktor Fischer terecht wijst als hij voor de vijfde keer is vastgelopen in een onmogelijke dribbel?"

Mühren zou graag zien dat spelers langer in Nederland blijven, maar hij beseft dat de verlokkingen vaak te groot zijn. "Geld is vaak de drijfveer, maar als je de goede volgorde kiest, komt het geld vanzelf." Christian Eriksen is volgens Mühren een speler die wel de goede weg heeft bewandeld. "Eriksen kwam op jonge leeftijd bij Ajax, ontwikkelde zich tot eerste elftalspeler, won prijzen, kwam bij de Deense ploeg en maakte toen pas de overstap naar Engeland."