'Nog een contract voor vier jaar bij Ajax; ik wil daar eerste spits worden'

'Nog een contract voor vier jaar bij Ajax; ik wil daar eerste spits worden'

21-05-2016 19:44
10

Zakaria El Azzouzi speelt aankomend seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam. Hij had al eerder kunnen overstappen van Ajax naar de Rotterdammers, zo laat hij weten aan RTV Rijnmond.

Het afgelopen halfjaar stond El Azzouzi op huurbasis op het veld bij FC Twente. "Daar heb ik aan de Eredivisie kunnen proeven en het was belangrijk voor mij om nog een seizoen zoveel mogelijk minuten te maken op dat niveau", stelt de Ajax-spits. "Ik zie dit niet als een stap terug. (…) "Persoonlijk hoop ik mezelf in de kijker te spelen om bij Ajax in beeld te komen."

"Ik heb nog een contract voor vier jaar bij Ajax en mijn droom is om daar het eerste te halen en de eerste spits te worden", aldus de speler in kwestie. El Azzouzi kon, zoals hiervoor gezegd, al eerder naar Sparta. "In december hadden we al een gesprek en ik zou eigenlijk al naar Sparta gaan, maar dat ging niet door. We zijn contact blijven houden en dat voelde goed. Ik had al vanaf het begin een klik Alex Pastoor en de club. Dat vind ik belangrijk."