De rumoerigste week uit mijn carrière. Zoiets had ik nooit kunnen verzinnen

"De rumoerigste week uit mijn carrière. Zoiets had ik nooit kunnen verzinnen"

22-05-2016 10:53

Jordens Peters kan amper bevatten wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd in het Nederlandse voetballandschap. Doordat de KNVB van plan is om FC Twente naar de Jupiler League te sturen, is de finale van de play-offs tussen kemphanen Willem II en NAC in een heel ander daglicht komen te staan. Willem II lijkt namelijk sowieso verzekerd van lijfsbehoud. 

"Dit is de rumoerigste week uit mijn carrière. Zoiets had ik nooit kunnen verzinnen", vertelt Peters in gesprek met de NOS. Toch laten de aanvoerder van Willem II en zijn teamgenoten zich niet afleiden door alle commotie. "Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen. Dan is er geen twijfel. En mocht het dan toch helemaal fout gaan, dan is er misschien nog een laatste strohalm."

Het heenduel in Breda ging donderdagavond met 2-1 verloren. Het feit dat Willem II ongeacht de uitslag van zondag tóch wel in de Eredivisie blijft, maakt de Tricolores niet gemakzuchtig. "Zeker niet. Daarbij helpt de tegenstander natuurlijk ook wel, want tegen NAC kunnen we de focus echt niet verliezen. Daar zorgen de supporters wel voor."