'Guardiola neemt middenvelder uit Bundesliga mee naar Manchester City'

'Guardiola neemt middenvelder uit Bundesliga mee naar Manchester City'

22-05-2016 22:50
10

Het heeft er alle schijn van dat Manchester City deze week de eerste versterking voor het komende seizoen gaat presenteren. Ilkay Gündogan moet het middenveld van de Engelsen gaan versterken.

Dit meldt de Engelse krant The Telegraph zondagavond op haar website. City heeft 20,1 miljoen pond (omgerekend 26,1 miljoen euro) over voor de middenvelder die op dit moment onder contract staat bij Borussia Dortmund. Dit ondanks het feit dat de Duitser op dit moment een blessure aan de knie heeft, die hem tot september aan de kant houdt.

Josep Guardiola, die vanaf komend seizoen de honneurs waarneemt in Manchester, heeft zich bij de clubleiding echter hard gemaakt voor een overgang van Gündogan naar Engeland. Guardiola is van mening dat de 25-jarige Duitser een welkome toevoeging is voor het City-middenveld. De spelmaker moet de nodige creativiteit en energie toevoegen, zo is Guardiola van mening.

Gündogan, die drie maanden aan de kant moet staan vanwege de knieblessure, is afgelopen week geopereerd aan zijn kwetsuur. De huidige speler van Dortmund moet daardoor ook het EK in Frankrijk van deze zomer aan zich voorbij laten gaan.