Update: 'Zlatan-transfer naar Manchester United al definitief'

Update: 'Zlatan-transfer naar Manchester United al definitief'

23-05-2016 15:11
30

Zlatan Ibrahimovic moet de eerste versterking van José Mourinho worden na zijn aanstelling als manager van Manchester United. Dat meldt de doorgaans betrouwbare Engelse krant The Telegraph.

In tegenstelling tot Louis van Gaal, heeft Ibrahimovic met José Mourinho wel een warme band. In 2009 wonnen ze samen de Italiaanse landstitel, alvorens de Zweed vertrok om voor FC Barcelona te gaan spelen. Ibrahimovic is transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Paris Saint-Germain. Het Zweedse Sportsbladet meldt overigens dat de spits in een bijzondere rol aan de slag gaat op Old Trafford: als assistent-manager van Mourinho. De eerste twaalf maanden zou hij daarnaast ook als speler actief blijven.

Ibrahimovic heeft ook aanbiedingen uit de Chinese Super League en van Los Angeles Galaxy op zak en vraagt naar verluidt een salaris van 387.000 euro netto per week. Mourinho, die binnen 72 uur wordt aangesteld als de opvolger van Van Gaal, heeft ook interesse in Southampton-aanvaller Sadio Mane. En ook PSG-verdediger Marquinhos, Sporting Lissabon-middenvelder Joao Mario en Real Madrid-speler James Rordriguez worden genoemd als mogelijke versterkingen.

Nu Van Gaal hoogstwaarschijnlijk vertrekt wordt verwacht dat doelman David De Gea bij de club blijft. De toekomst van Juan Mata op Old Trafford staat door de komst van Mourinho, die de Spanjaard in 2014 verkocht aan United, op het spel.

Update 10.18 uur: Het Franse L'Equipe meldt dat Zlatan Ibrahimovic welwillend tegenover een transfer naar Manchester United staat. Zaakwaarnemer Mino Raiola wil voor 10 juni, wanneer het EK begint, de overstap naar Engeland afgerond hebben. Het lijkt dus een kwestie van tijd alvorens Ibrahimovic aan zijn eerste Premier League-avontuur begint.

Update 15.11 uur: Chef sport Jaap de Groot van De Telegraaf weet het zeker: Zlatan Ibrahimovic vertrekt naar Manchester United. De ochtendkrant schrijft dat de deal beklonken is. Zlatan komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. De Zweede superster staat daarmee voor zijn eerste avontuur in de Premier League. Zlatan stond in de belangstelling van ondere clubs uit China, maar kiest toch voor een competitie van hoog niveau. Over een aantal jaar zou hij als assistent-coach op Old Trafford aan de slag kunnen.