Geen beslissingsduel om plek van FC Twente, excuses van De Graafschap-fans

Geen beslissingsduel om plek van FC Twente, excuses van De Graafschap-fans

23-05-2016 12:26
30

NAC Breda gaat de KNVB niet voor een tweede keer verzoeken om een beslissingswedstrijd tegen De Graafschap te spelen. De winnaar van dat duel zou de plek van FC Twente moeten innemen als de Tukkers worden gedegradeerd, maar NAC staakt de pogingen en legt zich neer bij nog een jaar in de Jupiler League.

Het eerste verzoek werd drie weken geleden door de KNVB van tafel geveegd. "Daarop hebben wij als NAC direct gezegd dat we het daar pertinent mee oneens zijn. Het druist tegen alle regels van sportiviteit in. Wij zijn er juist voorvechters van dat het op sportieve gronden moet gebeuren. De KNVB denkt daar anders over", zegt algemeen directeur Justin Goetzee, die dus geen tweede poging gaat ondernemen, tegen het Algemeen Dagblad.

De Graafschap is daardoor ondanks de degradatie zeker van nog een jaar in de Eredivisie als FC Twente inderdaad uit de competitie wordt gezet. Eerder kondigden de Doetinchemmers al aan naar de rechter te stappen als het volgend seizoen niet in de Eredivisie wordt ingedeeld.

Excuses
De Graafschap verloor zondag de degradatiestrijd van Go Ahead Eagles, een wedstrijd die een extra zwart randje voor de Doetinchemmers kreeg toen een twintigtal supporters de spelers van Go Ahead te lijf gingen op het veld. Inmiddels hebben verschillende fans van De Graafschap hun excuus aangeboden. 'Vind ik top, het is namelijk gewoon een mooie club', zegt voorzitter Edwin Lugt van het gepromoveerde Go Ahead Eagles.