Wijnaldum geeft zegen: 'Newcastle hoort bij eerste acht van Premier League'

Wijnaldum geeft zegen: 'Newcastle hoort bij eerste acht van Premier League'

24-05-2016 09:15
9

Newcastle United is met Rafa Benitez in gesprek voor een langer verblijf. De gedegradeerde club krijgt de zegen van Georginio Wijnaldum. Met de Spanjaard kan Newcastle de weg omhoog weer inslaan, denkt de Oranje-international.

"Ja, natuurlijk. Alles is mogelijk", zegt Wijnaldum tegen The Chronicle, dat melding maakt van de gesprekken tussen Newcastle en Benitez. "Leicester wordt bijvoorbeeld kampioen van Engeland. Wie had dat verwacht? Alles kan gebeuren."

Met Benitez aan het roer bleef Newcastle zes wedstrijden op rij ongeslagen, maar dat was aan het einde van de rit niet voldoende voor handhaving. "De club heeft veel potentie, kijk naar de fans in het stadion. Het stadion blijft vol zitten. Ik vind Newcastle een club die voor de eerste zes, zeven of acht plaatsen in de Premier League moet spelen."

Benitez heeft bij Newcastle voor een grote impact gezorgd. "Hij heeft ons beter laten spelen. Ik weet niet of het alleen de manager was. Het is moeilijk om te zeggen waarom we eerder zo dramatisch presteerden. In mijn ogen leerden we te laat van de dingen die eerder gebeurden."