Bosz-deskundige doet beroep op geduld Ajax: 'Zaten eerst niet niet op één lijn'

Bosz-deskundige doet beroep op geduld Ajax: 'Zaten eerst niet niet op één lijn'

26-05-2016 09:21
14

Ajacieden kunnen alvast informeren bij Guram Kashia naar Peter Bosz. De aanvoerder van Vitesse weet als geen ander hoe het is om met de nieuwe trainer van Ajax samen te werken.

Mochten spelers een belletje naar Kashia wagen, dan leidt dat tot positieve verhalen. "Hij heeft misschien een Feyenoord-achtergrond, maar zijn filosofie past echt bij Ajax; de vijfsecondenregel, aanvallend en attractief voetbal. Ik vind hem ook echt een coach voor een topclub. Wanneer hij de spelers kan overtuigen van zijn visie, weet ik zeker dat het een goede match is. Als je zijn regels volgt, geeft hij een speler op zijn beurt ook weer verantwoordelijkheden. Dat is heel prettig werken", zegt Kashia tegen De Telegraaf.

Ajax moet wel geduld hebben, stelt de Georgiër. "Het wordt echt een heel grote uitdaging. De druk om kampioen te worden is groot, twee keer achter elkaar verliezen een ramp. Bij Vitesse heeft het misschien wel twee jaar geduurd voordat iedereen zijn filosofie volgde. Dat heeft gewoon tijd nodig. Ik dacht zelf eerst bijvoorbeeld vooral aan het verdedigende aspect. Aanvankelijk zaten we dus niet op één lijn. Uiteindelijk hebben we geweldig professioneel samengewerkt en af en toe hadden we zelfs lol met elkaar."