'Klaassen ontmoet Napoli-delegatie in Milaan en ontvouwt toekomstplan'

'Klaassen ontmoet Napoli-delegatie in Milaan en ontvouwt toekomstplan'

30-05-2016 12:52
46

Ajax hoeft geen bod van Napoli op Davy Klaassen te verwachten. De Italiaanse club staakt de pogingen om de middenvelder te overtuigen van een transfer naar de Serie A.

Volgens SportMediaset heeft Napoli wel gesproken met Klaassen, maar werd de interesse door de aanvoerder van Ajax afgewezen. De ontmoeting tussen technisch directeur Cristiano Giuntoli en de middenvelder vond volgens het Italiaanse medium plaats in Milaan. In het gesprek liet Klaassen weten nog een jaar bij Ajax te willen blijven.

Overigens valt het te betwijfelen of die ontmoeting überhaupt wel heeft plaatsgevonden. Al sinds de interesse van Napoli richting de zomer weer is aangewakkerd, wil Klaassen niets van een transfer weten. 'Zeker niet', zei hij eerder op de vraag of hij deze transferperiode naar de Serie A zou willen.

Afgelopen winter zou Napoli wel dichtbij het aantrekken van Klaassen zijn geweest en de club hoopte deze zomer de deal alsnog te beklinken. Door de afwijzing van de speler moet Napoli zich nu op andere alternatieven richten. Een van de opties is Piotr Zielinski, middenvelder van Udinese, die de laatste twee seizoenen aan Empoli werd verhuurd. Rond zijn nek hangt een prijskaartje van tien tot twaalf miljoen euro.