'Bij Ajax vinden ze het ook vervelend dat ze niet komen, ik krijg veel appjes'

'Bij Ajax vinden ze het ook vervelend dat ze niet komen, ik krijg veel appjes'

31-05-2016 00:20
14

Het besluit van Ajax om deze zomer niet af te reizen naar De Lutte, komt hard aan in het Twentse dorp. De Amsterdammers zijn al 43 jaar met grote regelmaat te gast.

In de voorbereiding op volgend seizoen gaat Ajax het anders aanpakken, tot teleurstelling van de mensen in De Lutte. "Ik denk dat er wel een paar traantjes zijn gelaten", zegt voorzitter John Meijerink van amateurclub SV De Lutte tegen RTV Oost.

Eigenaar Raymond Strikker van landhuishotel De Bloemenbeek onderschrijft dat gevoel. "Het raakt je, het zit diep, ze komen hier al zo lang. Maar we hebben volledig begrip voor het besluit van Ajax. Door het mislopen van de titel hebben ze hun programma moeten aanpassen."

"Bij Ajax vinden ze het zelf ook vervelend dat ze niet komen", vervolgt Strikker. "En ik krijg echt ontzettend veel appjes van mensen uit Amsterdam die het jammer vinden dit jaar niet te komen."

"Wij wisten het al twee weken en hebben tijdig kunnen schakelen. Southampton met Ronald Koeman kan hier nu eerder komen, zoals ze graag wilden. Zoals Johan Cruijff al zei: elk nadeel heb z'n voordeel. Maar ik ga er vanuit dat Ajax hier volgend jaar, hopelijk, weer komt."