'Schandalige' taferelen in Frankrijk: 'De UEFA is veel te zachtaardig'

'Schandalige' taferelen in Frankrijk: 'De UEFA is veel te zachtaardig'

16-06-2016 08:04
5

Voor de in Nederland geliefde Barry Hughes is de EK-kraker van donderdagmiddag tussen Engeland en Wales een speciale. Als geboren Welshmen staat de 78-jarige oud-trainer uiteraard achter zijn land en dicht hij Wales ook kansen toe. Ook al vindt Hughes dat Engeland niet meer mee had mogen doen.

Hughes doelt vanzelfsprekend op de rellende Engelsen en Russen. "De UEFA had Engeland, en ook Rusland, weg moeten sturen. Schandalig", zegt Hughes in het Algemeen Dagblad. "Maar de UEFA zegt dan: als 't nog één keer gebeurt... Veel te zachtaardig", is Hughes duidelijk.

Wales is tegen Engeland de underdog. "Natuurlijk heeft Wales een kans, zo geweldig vond ik Engeland niet. Bij winst kunnen ze tevreden zijn, want dan ben je al door", redeneert Hughes. "Verliezen ze, dan moeten ze nog voluit tegen Rusland. En dat is geen makkie."

Als trainer van onder meer Sparta, Haarlem en Go Ahead Eagles raakte Hughes bekend in Nederland. Vanwege zijn band met ons land, mist de Welshmen Oranje erg op het EK. "Zeker als je het niveau ziet van sommige landen, dan moet Nederland zich dood schamen dat het zich niet heeft geplaatst. Heel triest. Voor mij is het nog steeds een raadsel waarom het niet is gelukt."