Geen twijfels bij tien miljoen euro van Ajax: 'Supporter kan rustig gaan slapen'

Geen twijfels bij tien miljoen euro van Ajax: 'Supporter kan rustig gaan slapen'

21-06-2016 19:13
38

Ajax heeft goede zaken gedaan met de transfers van Matteo Cassierra en Davinson Sanchez. Dat zegt algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland, die lang met Ajax-scout Henk Veldmate samenwerkte in de Euroborg.

Veldmate was bij Groningen ook verantwoordelijk voor een aantal Zuid-Amerikaanse transfers, waaronder die van Luis Suarez, en Nijland heeft er alle vertrouwen in dat hij met Cassierra en Sanchez opnieuw succes binnenhaalt. "Henk en ik zaten jaren geleden in Uruguay op de tribune voor Suarez, wij waren de enige club uit Europa. Daar kun je je niets meer bij voorstellen", zegt Nijland tegen Voetbal International.

"Alle clubs zitten in die landen. Talenten plus, zoals ik ze noem, krijg je daar nu niet meer voor minder dan drie miljoen. En dan moet je er zeker van zijn dat die goed zijn", aldus Nijland. Ajax betaalt bijna tien miljoen euro voor de transfers van Cassierra en Sanchez. "Als hoofd scouting Henk Veldmate deze spelers heeft gezien, kan de Ajax-supporter rustig gaan slapen. Dat weet ik uit ervaring van toen Henk bij ons werkte", aldus Nijland.