Bruma-transfer nu echt aanstaande: Met Jeffrey spelen we daar goed op in

Bruma-transfer nu echt aanstaande: "Met Jeffrey spelen we daar goed op in"

24-06-2016 16:45
5

Ton Lokhoff heeft bevestigd dat de transfer van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg aanstaande is. De assistent-coach van de Duitse club legt de keuze voor de PSV-verdediger uit.

"Na het vertrek van de Braziliaan Naldo naar Schalke 04 was er bij ons achterin een leegte ontstaan. Met Jeffrey hebben we daar goed op ingespeeld. Al zou ik hem niet de 'vervanger van' noemen. Al daarvoor hadden we Bruma op ons lijstje staan…", zegt Lokhoff in gesprek met Voetbal International.

Bruma moet bij Wolfsburg het verdedigingsduo met Dante gaan vormen. "De club kent Jeffrey natuurlijk al langer vanwege zijn verleden bij Hamburger SV. En vooral in de onderlinge duels met PSV in de Champions League heeft hij een goede indruk achtergelaten. Je kunt hem niet meer vergelijken met de speler die hij bij HSV was, destijds was Jeffrey negentien, twintig jaar oud. Nu heeft hij veel meer ervaring, ook internationaal. En hij zit bij de nationale ploeg", aldus Lokhoff.

Bruma tekent een vijfjarig contract bij de Bundesliga-club. Begin volgende week, waarschijnlijk dinsdag, vindt het tekenmoment plaats. Wolfsburg betaalt ongeveer vijftien miljoen euro voor de Oranje-international.