Goednieuwsshow bij PSV door Strootman, Mertens en Lens: Bijzonder positief

Goednieuwsshow bij PSV door Strootman, Mertens en Lens: "Bijzonder positief"

05-07-2016 16:36
32

Het zijn hoogtijdagen voor de penningmeester van PSV. Na de deal met VfL Wolfsburg rond Jeffrey Bruma en de positief uitgepakte uitspraak van de Europese Commissie wacht de Eindhovense club nog meer financiële meevallers.

Dat schrijft Voetbal International dinsdag. PSV verwacht deze zomer een slaatje te kunnen slaan uit bonussen in de contracten van een aantal spelers. VI rekent voor dat de Eindhovenaren nog recht hebben op ruim een miljoen euro van Dinamo Kiev, naar aanleiding van de transfer (ruim elf miljoen euro) van Jeremain Lens naar Sunderland vorig jaar.

PSV wacht nog altijd op het doorverkooppercentage. "Maar dat lijkt wel goed te komen", stelt algemeen directeur Toon Gerbrands in gesprek met het weekblad. Daarnaast kunnen ook Kevin Strootman, Dries Mertens Oscar Hiljemark nog geld in de PSV-kassa brengen.

Als Strootman nog een paar keer in actie komt voor AS Roma, treedt een bonus in werking. Hetzelfde geldt voor Hiljemark bij Palermo, terwijl Dries Mertens door het bereiken van de Champions League met Napoli óók bijdraagt. Gerbrands: "Dat zijn financiële meevallers die we niet begroten. Je weet natuurlijk nooit of een speler als bijvoorbeeld Lens een transfer gaat maken. Dit is bijzonder positief."