'De Boer kan transfereren naar nieuwe club door move van Engelse bond'

'De Boer kan transfereren naar nieuwe club door move van Engelse bond'

07-07-2016 00:12
10

De zoektocht van de Engelse voetbalbond (FA) naar een nieuwe bondscoach kan gevolgen hebben voor Frank de Boer. Mogelijk ontstaat er ruimte voor de oud-trainer van Ajax in Italië.

Na de ontluisterende uitschakeling op het EK en het daaropvolgende ontslag van Roy Hodgson is Engeland op zoek naar een nieuwe bondscoach. In dat kader zingt ook de naam van Roberto Mancini rond. De huidige trainer van Internazionale heeft volgens Engelse boulevardmedia wel oren naar de vacature.

Wedden

Meer odds

Dat kan gevolgen hebben voor De Boer, die clubloos is na zijn zomerse vertrek bij Ajax. Inter ziet Mancini liever niet vertrekken, maar áls het ervan komt is De Boer zijn gedroomde opvolger. Dat meldt Mediaset woensdagavond. In Milaan is vooral clubpresident Erick Thohir een fan van De Boer.

Wenger
Mancini lijkt desondanks niet de belangrijkste kandidaat voor het bondscoachschap van Engeland. Dat is Arsène Wenger, de huidige manager van Arsenal. De FA zoekt volgens The Telegraph al dagenlang contact met Wenger, maar Le Professeur wil zich eerst focussen op de voorbereiding met Arsenal. Wel zou hij willen praten met de Engelse voetbalbond.