Flores (links op de foto) in het shirt van Peru

'FC Groningen mengt zich met PSV in de strijd om Peruviaans international'

'FC Groningen mengt zich met PSV in de strijd om Peruviaans international'

07-07-2016 15:30
8

Na PSV zou nu ook FC Groningen concrete belangstelling hebben voor Edison Flores. De Peruviaanse aanvaller wordt al geruime tijd gelinkt aan clubs uit de Eredivisie en de Bundesliga. 

De 22-jarige Flores heeft tien interlands namens Peru (twee goals) op zijn naam staan. Libero meldt donderdag dat PSV en Groningen in de markt zijn voor de international. Universitario de Deportes, de werkgever van de aanvaller, hanteert een vraagprijs van ongeveer één miljoen dollar. 

De twee Eredivisie-clubs krijgen sowieso te maken met forse concurrentie. Ook Bundesliga-grootmacht Bayer Leverkusen volgt de verrichtingen van Flores op de voet. Tijdens de Copa America in de Verenigde Staten zaten er tijdens elke interland van Peru tal van scouts op de tribune voor de dribbelaar. Peru reikte op het toernooi tot de kwartfinale. 

Afgelopen jaargang maakte Flores zes competitiedoelpunten in Peru. De aanvaller beleefde al eens een avontuur in Europa. Villarreal contracteerde hem in augustus 2012. Twee mislukte jaren later keerde Flores terug naar zijn vaderland.