President mengt zich opnieuw in Messi-discussie: 'Ben ik van overtuigd'

President mengt zich opnieuw in Messi-discussie: 'Ben ik van overtuigd'

08-07-2016 07:30
3

De beslissing van Lionel Messi na de verloren finale van de Copa América om een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan, blijft de gemoederen bezighouden. De Argentijnse president Mauricio Macri heeft zich opnieuw in de discussie gemengd.

Macri, die Messi eerder al opriep om terug te komen op zijn beslissing, acht de kans groot dat de sterspeler van FC Barcelona voorlopig 'gewoon' het shirt van Argentinië blijft dragen. Hij sprak eind vorige maand over de telefoon met de 29-jarige dribbelaar. "Ik ben ervan overtuigd dat hij terugkomt", zei Macri tegen de Argentijnse omroep CNBC.

"We hopen dat Messi er bij is in Rusland zodat we revanche kunnen nemen in de finale", doelt de president op het WK 2018. Eerder berichtte La Nación al dat Messi op zijn beslissing zou zijn teruggekomen. De Argentijnse krant baseerde zich op bronnen dicht bij de speler.

Een emotionele Messi riep dat het beter was om te stoppen als international, nadat hij met Argentinië de finale van de Copa América had verloren. In de strafschoppenserie was de aanvaller de eerste die miste, waarna hij Chili aan het langste eind zag trekken.