Bosz blij met trouwe Milik: 'Mijn eigen rol moet je niet overschatten'

Bosz blij met trouwe Milik: 'Mijn eigen rol moet je niet overschatten'

12-07-2016 22:15
4

Peter Bosz is blij dat Arek Milik ook komend seizoen bij Ajax blijft. De Poolse spits kon rekenen op concrete interesse van buitenlandse clubs, maar blijft in Amsterdam.

Met die boodschap kwam Ajax dinsdag verrassend op de proppen. Bosz zou Milik hebben overtuigd van een langer Ajax-verblijf, maar de trainer wil daar na het 2-2 gelijkspel tegen AFC niet aan. "Mijn eigen rol om hem te behouden moet je niet overschatten", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Ik heb bijvoorbeeld nog niet met Arek persoonlijk gesproken. Ik heb het er met Marc (Overmars, red.) over gehad en mijn mening gegeven. Je weet dat je nooit iets uit kan sluiten in de voetbalwereld. Wat we in elk geval hebben gedaan is de duidelijke intentie uitgesproken dat Milik bij Ajax blijft. Daar is goed over gesproken. En daar ben ik blij mee."

Bosz is zeer te spreken over Milik, die nu nog op vakantie is. "Dit is een spits die heeft aangetoond goed bij de club te passen. Hij heeft meer dan twintig doelpunten gemaakt voor de club afgelopen seizoen. Dat is veel. Iedereen ziet zijn potentie. Daarom ben ik blij dat hij voor Ajax behouden blijft."