Update: 'Higuaín bereikt akkoord en tekent voor vier seizoenen'

Update: 'Higuaín bereikt akkoord en tekent voor vier seizoenen'

14-07-2016 23:20
27

Een sensationele Serie A-transfer is in de maak. Volgens Italiaanse media heeft Juventus liefst 75 miljoen euro over voor Gonzalo Higuain, topscorer van titelconcurrent Napoli. De megadeal tussen de nummer één en twee van de competitie heeft indirect ook gevolgen voor Hakim Ziyech. 

De 28-jarige Higuain, afgelopen seizoen goed voor liefst 36 competitiedoelpunten namens Napoli, wordt al maanden gelinkt aan een transfer. Arsenal, Chelsea en Bayern München klonken als meest waarschijnlijke kandidaten om de Argentijn over te nemen van de topclub uit Napels. Het wordt echter Juventus, meldt onder meer Sky Italia donderdag. 

De kampioen van Italië raakte vorige maand Alvaro Morata kwijt aan Real Madrid en is daarom op zoek naar een nieuwe topspits. Dat moet dus Higuain worden. De international kost De Oude Dame liefst 75 miljoen euro en bovendien is Juve bereid om ook Roberto Pereyra, een aanvallende middenvelder, naar Napels te laten vertrekken.

Als de deal tussen Juve en Napoli inderdaad plaats vindt, is dat een streep door de rekening voor Ziyech. De spelmaker van Twente zou één van de toptargets zijn geweest van de Champions League-deelnemer. Als Pereyra bij Napoli tekent, lijkt de komst van de linkspoot geen optie meer. 

Update 23:20: De transfer van Gonzalo Higuaín naar Juventus lijkt echt plaats te gaan vinden. De spits heeft volgens diverse Italiaanse media een akkoord bereikt met De Oude Dame en tekent voor vier seizoenen bij de club. Juventus moet nog wel tot een akkoord komen met Napoli, maar is bereid om de forse afkoopsom van 75 miljoen euro te betalen.