Kuyt apetrots na 'dikverdiende' zege op topclub: Er was toen een hoop onrust

Kuyt apetrots na 'dikverdiende' zege op topclub: "Er was toen een hoop onrust"

16-07-2016 19:48
5

Feyenoord sloot het trainingskamp in Oostenrijk zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. Volgens Dirk Kuyt is de 3-1 zege op de Belgen de bekroning van een mooie week.

"Anderlecht vind ik een hele serieuze tegenstander, een ploeg die van de week al aan de bak moet in de voorronde van de Champions League en de nummer twee van België", aldus Kuyt na afloop tegen RTV Rijnmond. "Dat merkten we ook wel in het begin. Het tempo en de duelkracht gaan toch een paar tandjes sneller. Maar we hebben ons goed aangepast en dik verdiend gewonnen."

De aanvoerder van Feyenoord maakte er twee tegen de grootmacht uit Brussel. Hij denkt dat het een voordeel is dat de Feyenoord-selectie deze zomer grotendeels intact is gebleven. "Vorig jaar kwam ik terug bij de club, waren er een hoop nieuwe jongens, wat jongens die ontevreden waren. Er was een hoop onrust. Dit team heeft toch wel behoorlijk wat meegemaakt. In positieve zin met het winnen van de beker, maar ook wel wat dieptepunten. Daar zijn we op een goede manier mee omgegaan. Je ziet een enorme focus."

"We zijn goed onderweg, maar we zitten nog in de voorbereiding", vervolgt Kuyt. "Laten we niet te hard van stapel lopen. Maar ik ben wel heel trots op het feit dat we al zo ver zijn."