Tibbling geeft Guardado en Younes het nakijken: 'Mooi gebaar van Groningen'

Tibbling geeft Guardado en Younes het nakijken: 'Mooi gebaar van Groningen'

17-07-2016 08:07
10

In tegenstelling tot PSV'er Andrés Guardado en Ajax-aanvaller Amin Younes, mag Simon Tibbling wel meedoen aan de Olympische Spelen. FC Groningen heeft de middenvelder toestemming gegeven om met Zweden af te reizen naar Rio de Janeiro.

"Als het kon zou ik mij in tweeën splitsen om voor Groningen en Zweden te spelen. Maar ik moet een keuze maken en Groningen gunt mij deze kans", laat Tibbling (21) weten aan RTV Noord. "Ik kan de Olympische Spelen ook maar één keer meemaken. Ik ben blij met de oplossing die er is. Beide partijen zijn tevreden, dat is belangrijk."

Tibbling beseft dat het geen abc'tje is om hem naar de Spelen te laten gaan. Het olympische voetbaltoernooi duurt van 3 tot en met 19 augustus, waardoor hij de start van het Eredivisie-seizoen mist. "Het is een mooi gebaar van Groningen om mij met Zweden naar Rio de Janeiro te laten gaan", stelt de Zweed, die begin 2015 overkwam van Djurgårdens IF.

Groningen begint de competitie op zondag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Een week later wacht een bezoek aan Excelsior.