Wijnaldum krijgt sleutelrol van Klopp: zo gaat Liverpool met 'Gini' eruit zien

Wijnaldum krijgt sleutelrol van Klopp: zo gaat Liverpool met 'Gini' eruit zien

19-07-2016 13:00
14

Als Georginio Wijnaldum naar Liverpool vertrekt, en die kans is aanwezig met mogelijk deze week al een medische keuring, dan gaat de Oranje-international een belangrijke positie innemen als aanvallende middenvelder op Anfield Road. VoetbalPrimeur zet de poppetjes van Jürgen Klopp neer en komt tot de volgende basisopstelling voor de start van de competitie, met een hoofdrol voor Wijnaldum dus.

Volgens Engelse media bestaat er geen twijfel over dat als Wijnaldum voor de Newcastle United-vraagprijs van meer dan dertig miljoen euro komt, hij direct een rol als meest doorgeschoven middenvelder toegewezen krijgt. Dat betekent dat de oud-PSV’er met een aantal geweldig technische voetballers om zich heen gaat spelen. De 22-jarige Emre Can, vorig seizoen een van de uitblinkers bij Liverpool, zal op het middenveld als slot op de deur fungeren, met loper en aanvoerder Jordan Henderson naast hem. Dat geeft Wijnaldum alle gelegenheid om aanvallend het verschil te maken.

Voor de Oranje-middenvelder zal genoeg beweging gaan ontstaan, wat enige aanpassing aan zijn teamgenoten vereist, maar wat hem wel in staat stelt met passjes de defensie van de tegenstander stuk te gaan spelen. Op rechts zal Sadio Mané de vleugel gaan bestrijken als topaankoop van Klopp (overgekomen van Southampton) deze zomer. Links staat natuurlijk uitblinker Philippe Coutinho.

De spitspositie lijkt Klopp de meeste problemen op te gaan leveren. Christian Benteke mag vertrekken, Divock Origi heeft het nog niet waargemaakt en Daniel Sturridge dreigt bij Klopp op de bank te gaan belanden. Danny Ings laat een goede indruk achter in de voorbereiding, maar in Engeland verwacht men dat door de komst van Wijnaldum Roberto Firmino een linie doorschuift en als beweegelijke 'halve' spits in de razendsnelle voorhoede gaat fungeren.

In de defensie zal Mahmadou Sakho de eerste fase van het seizoen ontbreken door een blessure. Verwacht wordt dat Dejan Lovren samen met Joel Matip (transfervrij overgekomen van Schalke 04) het hart van de verdediging zal vormen, met de al bijna van Augsburg overgenomen Ragnar Klavan (oud-AZ) als back-up.

Rechts bestaat er geen twijfel over Nathaniel Clyne en op de linkerflank zoekt Klopp nog versterking, omdat hij niet alleen op Alberto Moreno wil bouwen. De Duitse EK-ganger Jonas Hector (1. FC Köln) wordt al dagen serieus in verband gebracht bij Liverpool en lijkt de belangrijkste kandidaat, met Ben Chilwell (Leicester City) als alternatief. De pas gearriveerde 23-jarige doelman Loris Karius, deze zomer overgekomen van Mainz, krijgt in de voorbereiding al de voorkeur onder de lat boven Simon Mignolet.