Update: 'PSV profiteert alleen mee bij elk bedrag bóven de 20 miljoen'

Update: 'PSV profiteert alleen mee bij elk bedrag bóven de 20 miljoen'

22-07-2016 10:44
65

PSV spint garen bij de aanstaande transfer van Georginio Wijnaldum naar Liverpool. Een jaar geleden, toen Newcastle United hem losweekte uit Eindhoven, werd een doorverkooppercentage afgesproken.

Daar plukt PSV op korte termijn de vruchten van. Het lijkt er sterk op dat Newcastle en Liverpool een akkoord hebben bereikt over een transfersom van dertig miljoen euro voor Wijnaldum, die naar verluidt donderdagmiddag afreist naar Anfield voor een medische keuring.

Wedden

Meer odds

PSV gaat meeprofiteren van de financiële klapper, al treedt de Eindhovense club niet in detail. "Wij kunnen bevestigen dat er sprake is van een doorverkooppercentage", laat een woordvoerder van PSV weten. "Maar over verdere details doen wij geen mededelingen." Eerder werd nog beweerd dat PSV géén doorverkooppercentage heeft.

PSV kreeg een jaar geleden al twintig miljoen euro van Newcastle. Als de Oranje-international daadwerkelijk voor dertig miljoen de overstap maakt naar Liverpool deelt PSV mee in de meerwaarde van tien miljoen euro. PSV heeft sowieso al recht op 1,5 procent van het transferbedrag.

Update 10:44 uur: Volgens De Telegraaf is er tussen Newcastle United en Liverpool een akkoord bereikt over een som van ongeveer 25 miljoen euro. De krant weet ook wat de afspraak van PSV een jaar geleden met Newcastle was. Van alles meer dan twintig miljoen euro incasseren de Eindhoveren tien procent. Dat betekent dat PSV over vijf miljoen tien procent kan aftrekken. De club krijgt dus een slordige vijf ton.