Update: Wijnaldum maakt officieel droomoverstap naar Liverpool

Update: Wijnaldum maakt officieel droomoverstap naar Liverpool

22-07-2016 20:02
80

Georginio Wijnaldum is op weg naar Liverpool. Het doorgaans betrouwbare Sky Sports meldt dat zijn huidige club Newcastle United een bod van circa dertig miljoen euro heeft geaccepteerd.

Wijnaldum reist donderdagmiddag al af naar The Reds om een medische keuring te ondergaan, zo meldt de bron. De aanvallende middenvelder stond ook in de belangstelling van Everton en Tottenham Hotspur, maar Liverpool was het meest daadkrachtig. Zowel The Toffees als Spurs wilden niet voldoen aan de torenhoge vraagprijs van Newcastle.

The Magpies bleven een transfersom van dertig miljoen euro verlangen, terwijl de club vorig jaar nog tussen de achttien en twintig miljoen euro aftikte aan PSV. Wijnaldum imponeerde vorig seizoen bij vlagen al in het zwart-witte tricot van Newcastle, dat desondanks degradeerde. Klopp zou in de Oranje-international een ideale schakel zien, aangezien Wijnaldum goed bij zijn energieke speelstijl past.

PSV houdt overigens niet gek veel over aan de deal, aangezien het naar verluidt geen doorverkooppercentage heeft bedongen bij de vorige transfer. De Eindhovenaren krijgen wel een opleidingsvergoeding. Dat geldt ook voor Feyenoord. 

Update 17.06: Volgense Britse media is Wijnaldum inmiddels inderdaad op het trainingscomplex van Liverpool gearriveerd. De Oranje-international wordt daar waarschijnlijk gekeurd, waarna het de verwachting is dat hij later op de dag officieel gepresenteerd wordt door The Reds. 

Update 22/7 12.30 uur: Georginio Wijnaldum heeft het tweede deel van de medische keuring bij Liverpool doorstaan, waardoor de transfer naar Anfield Road zo goed als rond is. Volgens Sky Sports moet alleen nog het papierwerk in orde gemaakt worden. Daarna worden de handtekeningen gezet en tekent Wijnaldum zijn contract.

Update 22/7 19.23 uur: De officiële bevestiging vanuit Liverpool zelf laat niet lang meer op zich wachten. Volgens Sky Sports heeft Georginio Wijnaldum op Anfield Road een vijfjarig contract getekend.

Update 22/7 20.02 uur: Georginio Wijnaldum mag zich officieel speler van Liverpool noemen. De Nederlander tekent een contract voor vijf seizoenen bij de roemruchte Engelse club, zo maakt Liverpool bekend.