In het kort: Koeman helpt 'vrijetrappenspecialist', bizarre aanbieding Napoli

In het kort: Koeman helpt 'vrijetrappenspecialist', bizarre aanbieding Napoli

24-07-2016 23:27
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mirallas dankt Koeman
Ronald Koeman beleefde afgelopen zaterdag zijn vuurdoop als manager van Everton, in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Barnsley (3-0). Kevin Mirallas was daarin trefzeker met een vrije trap en dat kan niet los worden gezien van Koeman. "De nieuwe trainer was vroeger een echte specialist en we hebben het vaak over vrije trappen. Ik ben dan ook zeer gelukkig met mijn goal", laat Mirallas weten bij EvertonTV.

'Bizar bod Napoli'
Napoli wil ver gaan voor Mauro Icardi van Internazionale. Zo ver, dat Wanda Nara, de vrouw en zaakwaarneemster van de Argentijnse spits, een rol in een film aangeboden heeft gekregen als ze akkoord gaat met de eerste aanbieding. Dat meldt Sky Sport Italia. Aurelio De Laurentiis is naast voorzitter van Napoli ook filmproducent. Icardi moet ongeveer vijftig miljoen euro kosten.

Spaanse arbiter voor Ajax-PAOK
Het duel in de derde voorronde van de Champions League tussen Ajax en PAOK Saloniki staat dinsdagavond onder leiding van Javier Estrada Fernandez. De Spanjaard floot nog nooit eerder een duel van de Amsterdammers. Voor het heenduel in de Amsterdam Arena (aanvang 20.45 uur) zijn al meer dan 36.000 kaarten verkocht.

Jong PSV verliest finale
Jong PSV is er niet in geslaagd om de Steel Park Cup te prolongeren. Zondag ging de finale tegen de leeftijdgenoten van Newcastle United met 1-0 verloren. Zaterdag won de ploeg van Pascal Jansen met 4-1 van Leeds United onder 21, waardoor de laatste wedstrijd tussen PSV en Newcastle United automatisch de finale werd. Vorig jaar wisten de beloften van PSV het toernooi wel te winnen.

Kuiper op stage in Eindhoven
Nicky Kuiper loopt vanaf maandag stage bij FC Eindhoven, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De verdediger, wiens contract deze zomer afliep bij Willem II, hoopt bij de Eindhovense club een contract te verdienen. De kans dat dat lukt is behoorlijk aanwezig: bij Eindhoven vertrekt Milan Massop en dus kan de club wel een nieuwe linksbenige centrale verdediger gebruiken.

Messi eerder terug bij Barcelona
Eerder dan verwacht hervat Lionel Messi de training bij FC Barcelona. Spaanse media melden dit weekend dat de Argentijnse superster zich eigenlijk pas op 1 augustus moest melden bij Barça, maar een week eerder dan gepland sluit Messi weer aan bij de selectie van trainer Luis Enrique. Er staat een korte trainingsstage gepland in Engeland en later treedt de kampioen van Spanje aan in oefenduels met Celtic, Leicester City, Liverpool en Sampdoria. 

Touré vindt nieuwe club
Kolo Touré (35) gaat aan de slag bij Celtic. De Ivoriaanse verdediger stond de laatste seizoenen onder contract bij Liverpool, maar daar werd zijn contract deze zomer niet verlengd. In Glasgow treft Touré een oude bekende. Brendan Rodgers, de manager die hem in 2013 naar Anfield haalde, staat tegenwoordig aan het roer bij landskampioen Celtic.