Bosz is duidelijk: 'Als ik wil dat hij speelt, dan kan hij tegen PAOK spelen'

Bosz is duidelijk: 'Als ik wil dat hij speelt, dan kan hij tegen PAOK spelen'

25-07-2016 16:06
22

Ajax kan dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League (nog) niet beschikken over Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj. Door een blessure en een schorsing is de spoeling dun op het middenveld. Peter Bosz vertelde er tijdens de persconferentie maandag over. 

Thulani Serero beschikt over een aflopend contract en zit daarom bij Jong Ajax. Ook de Zuid-Afrikaan ontbreekt. "Serero maakt geen deel uit van de selectie die ik bij mijn begin kreeg. Of dat iets met zijn contract te maken heeft, weet ik niet. Dat moet je ook niet aan mij vragen. Dat hij bij Jong Ajax zit, is niet mijn beslissing", aldus Bosz via de officiële Ajax-kanalen

Het middenveld heeft in Serero dus al een speler minder beschikbaar. "Het middenveld is belangrijk in de zoektocht naar balans. De opstelling van morgen is niet bepalend, het is geen houvast voor de rest van het seizoen."

Heiko Westermann sloot anderhalve week geleden aan bij de selectie van Bosz. "Hij loopt een weekje achter op conditioneel gebied, maar niemand zit echt op zijn topconditie. Dat kan ook nog niet. Dat gaat gaandeweg het seizoen pas gebeuren. Of Westermann morgen kan spelen? Dat kan, als ik zou willen dat hij speelt." Het duel met PAOK Saloniki begint om 20.45 uur. De return is over een week, in Griekenland.