Of ik neem een glas chocomel en ga in een hoekje zitten janken, of ik ga werken

"Of ik neem een glas chocomel en ga in een hoekje zitten janken, of ik ga werken"

26-07-2016 22:13
1

De voorbereiding van NEC is niet wat trainer Peter Hyballa ervan gehoopt had. De Nijmegenaren leden zware nederlagen, onder meer tegen Achilles'29 (1-5), maar de coach maakt zich geen zorgen.

"Ik ben niet geschrokken", zegt de nieuwe NEC-coach tegen de NOS. "Die resultaten waren tegen sterke ploegen als Hannover, Steaua Boekarest en Zulte-Waregem." De nederlagen gebruikt hij om met zijn ploeg de volgende stap te zetten. "Je kunt twee dingen doen: of ik neem een glas chocomel en ga in een hoekje zitten janken. Of ik ga werken. Ik kies voor het tweede."

Onder meer de deze week vastgelegde Quincy Owusu-Abeyie moet tijdens het komende seizoen voor meer resultaat zorgen. Hyballa is blij met zijn komst. "Quincy heeft nu twee weken getraind en moet nog fitter worden. Hij is goed aan de bal, heeft ervaring en is nu al een beetje een leider", aldus de coach over de dertigjarige aanvaller die al drie jaar weinig gespeeld heeft. Een te groot risico vindt hij dat niet. "Alles in het voetbal is een risico."