Overmars 'sluit uitstekende Milik-deal': In principe zijn de handen geschud

Overmars 'sluit uitstekende Milik-deal': "In principe zijn de handen geschud"

27-07-2016 00:02
71

Volgens De Telegraaf bestaat er geen twijfel meer: Arek Milik vertrekt voor 35 miljoen euro naar Napoli. Mike Verweij, de journalist die dinsdag de primeur bracht, zegt dat de deal al zo goed als rond is.

"In principe zijn de handen geschud, er zijn allerlei akkoorden. Ik neem aan dat de deal heel snel zal rondkomen, in de komende 24 uur", zegt Verweij in gesprek met Telegraaf TV. De deal lijkt in de fase te zijn beland waarin alleen nog de formaliteiten afgerond moeten worden. "Alle mondelinge afspraken moeten op papier gezet worden, Milik moet nog gekeurd worden. Maar dit zit al heel lang in de pijplijn. Napoli is volledig overtuigd van Arek Milik."

Verweij complimenteert directeur voetbalzaken Marc Overmars voor de enorme transfersom van 35 miljoen euro die Ajax naar verluidt krijgt voor Milik. "Dat bedrag is voor Nederlandse begrippen ongekend. Overmars mag daar zijn handen mee dichtknijpen. Hij heeft een uitstekende deal gesloten."

Ajax betaalde namelijk 2,8 miljoen euro aan Bayer Leverkusen voor Milik. De club moet wel twintig procent van de transfersom afstaan aan de Duitse club. "Maar dat bedrag maken ze nu lachend over naar Duitsland, denk ik", aldus Verweij.