Advies voor Overmars na 'deal van de eeuw': 'Anders wordt Ajax ongeloofwaardig'

Advies voor Overmars na 'deal van de eeuw': 'Anders wordt Ajax ongeloofwaardig'

27-07-2016 07:25
11

Ajax-directeur Marc Overmars heeft een grote pluim gekregen van Leo Beenhakker. De voormalig technisch directeur van de Amsterdammers en ex-bondscoach van Polen noemt de verkoop van Arek Milik aan Napoli de 'deal van de eeuw'.

Zodra de transfer zijn beslag krijgt kan Ajax liefst 34 miljoen euro bijschrijven. Tien procent van dat bedrag gaat naar Bayer Leverkusen, de oude club van Milik. "Natuurlijk moet het voetbal centraal staan. Maar er zijn momenten dat je geen 'nee' kunt zeggen", zegt Beenhakker in De Telegraaf. "Ik weet dat Ajax met een statement is gekomen dat Milik zeker tot de winterstop in Amsterdam zou blijven. Maar het is heel normaal dat je bij zulke exorbitante transfersommen overstag gaat."

Volgens Beenhakker heeft de gekte evenwel toegeslagen. "Milik kan nog zo’n goede spits zijn. Daar kun je over discussiëren. Maar in Nederland is niemand 34 miljoen euro waard. Of hij zou Ajax naar de Champions Leaguewinst moeten schieten, maar dan nog doe je dat vaak met zijn elven of achttienen."

De oud-coach van onder meer Ajax, Feyenoord, Real Madrid en Oranje adviseert Overmars meteen de markt op te gaan. "Maar dat lijkt me logisch. Als je nationaal en internationaal de ambitie hebt om weer omhoog te kijken, zal je wat moeten doen. Anders wordt de Europese kloof steeds groter en wordt Ajax ongeloofwaardig."