'De Graafschap verkoopt Vermeij voor tonnen en loopt blauwtje bij AZ-aanvaller'

'De Graafschap verkoopt Vermeij voor tonnen en loopt blauwtje bij AZ-aanvaller'

01-08-2016 07:59
6

Vincent Vermeij vertrekt van De Graafschap naar Heracles Almelo. Hij levert volgens de Gelderlander een half miljoen euro plus doorverkooppercentage op. Eerder bood Heracles nog 150.000 en 300.000 euro. De Superboeren zijn nu op zoek naar een vervanger en liepen een blauwtje bij Robert Mühren van AZ.

De Alkmaarders wilden volgens de regionale krant wel meewerken aan een overstap, maar de spits uit Volendam heeft geen interesse. "We moeten rustig rond blijven kijken", stelt coach Jan Vreman, die wel wat geld heeft voor een vervanger van Vermeij. Hij kan niet de volledige transfersom besteden. Bij de Achterhoekers loopt ook Emir Smajic rond als proefspeler, maar hij imponeerde nog niet tegen Real Mallorca (1-2).

"Op deze wedstrijd kan ik hem niet beoordelen. Misschien dat hij kan blijven trainen", stelde Vreman, die al de nodige belangrijke basisspelers verloor in de transferperiode. Hidde Jurjus vertrok naar PSV, terwijl het centrale duo Ted van de Pavert-Robin Pröpper nieuwe clubs vond in respectievelijk PEC Zwolle en Heracles. Ook Vermeij verkast nu naar Heracles.