Engelsen wilden 15 miljoen betalen voor Ziyech: 'Kapte de contacten gelijk af'

Engelsen wilden 15 miljoen betalen voor Ziyech: 'Kapte de contacten gelijk af'

03-08-2016 08:53
26

Een opmerkelijke onthulling van Sieb Dijkstra, voormalig keeper en tegenwoordig spelersmakelaar. Een halfjaar geleden werd Dijkstra door een Brits contactpersoon benaderd om Hakim Ziyech (FC Twente) te polsen voor een transfer naar Everton. De Engelse club was bereid om vijftien miljoen euro te betalen. 

Dijkstra zou een héél aardig bedrag hebben overgehouden aan de deal. Hij overlegde met Ted van Leeuwen, technisch manager van FC Twente, en belde vervolgens naar Mustapha Nakhli. De vertrouwenspersoon en zaakwaarnemer van Ziyech gooide roet in het eten. "Die zei niet te willen werken met andere tussenpersonen en kapte de contacten gelijk af. Ging het feest niet door", aldus Dijkstra, nog altijd vol ongeloof, in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

Ziyech (23) lijkt deze zomer alsnog te vertrekken uit Enschede. Van Leeuwen onthulde vorige week dat vijf clubs concreet zijn voor de international van Marokko. Twente hoopt ongeveer tien miljoen euro te verdienen aan de stilist. Burnley en AS Roma worden nadrukkelijk in verband gebracht met Ziyech.