Van Halst verklapt vraagprijs voor Ziyech: Wij hoeven niet elk bod te accepteren

Van Halst verklapt vraagprijs voor Ziyech: "Wij hoeven niet elk bod te accepteren"

03-08-2016 11:28
85

FC Twente wil de absolute hoofdprijs voor Hakim Ziyech. Dat onthult commercieel- en technisch directeur Jan van Halst in gesprek met het programma NOS Sportzomer op Radio 1.

Dat Ziyech een transfer wil maken, staat vast. "Het liefste houd je zulke mooie spelers hun hele leven lang bij FC Twente, maar zo werkt de markt nu eenmaal niet", aldus Van Halst. "Maar we zijn nu financieel wel redelijk in evenwicht, dus we kunnen wel een iets andere positie innemen."

"We hoeven niet elk bod te accepteren. Dat is toch wel prettig. Wat hij moet opleveren? Rond de 15 miljoen ongeveer", aldus de opvallend openhartige Van Halst, die het een 'klein wondertje' noemt dat FC Twente dit seizoen in de Eredivisie speelt. "We moeten nu een nieuw wondertje maken door FC Twente financieel stabiel en gezond te krijgen. En ook sportief weer terug te brengen waar het hoort."

Voor FC Twente is het doel dit seizoen handhaving met daarbij 'leuk voetbal', aldus Van Halst. Dat de voorbereiding qua resultaten tegenvalt, baart Van Halst geen zorgen. "In het jaar dat Twente kampioen werd hebben ze volgens mij alle oefenwedstrijden verloren. Je moet meer naar het team kijken. Dan zie je allemaal jonge gasten die je eigenlijk niet zo goed kent. En dan denk je opeens tijdens de laatste twee wedstrijden: dat wordt een mooi ploegie!"