AZ staat voor volgende transfer na Janssen-vertrek: 'Op een gepaste manier'

AZ staat voor volgende transfer na Janssen-vertrek: 'Op een gepaste manier'

04-08-2016 08:59
2

Markus Henriksen kan zomaar aan zijn laatste weken bij AZ bezig zijn. De aanvallende middenvelder uit Noorwegen heeft zich in de kijker gespeeld bij Serie A-clubs, maar is nog steeds speler van AZ.

De Alkmaarders hebben Henriksen nog hard nodig tegen PAS Giannina, in de voorrondes van de Europa League. "Wij hebben meer kwaliteit dan PAS Giannina", stelt de Noor in het Algemeen Dagblad. "Maar hun mentaliteit is goed en de 1-0 overwinning die we in de thuiswedstrijd hebben behaald, is ook weer niet de best mogelijke score. Ik verwacht eenzelfde soort wedstrijd als die in Alkmaar, in Europa gaat het vaak zo."

AZ verdedigt dus een 1-0 voorsprong, maar verdedigt zich ook tegen clubs die Henriksen willen inlijven. "Ik wil deze club op gepaste manier verlaten straks, met kwalificatie voor de groepsfase. Want daar horen we thuis", loopt Henriksen al vooruit op een transfer. Torino wil hem graag hebben, maar een transfer bleef uit. "Tot het zover is, heb ik er geen moeite mee om alles te geven voor AZ. En zo niet, dan probeer ik zo ver mogelijk te komen met AZ in de Europa League."