Ajax kan fluiten naar Denswil-meevallertje: 'Heeft hij voor zichzelf uitgemaakt'

Ajax kan fluiten naar Denswil-meevallertje: 'Heeft hij voor zichzelf uitgemaakt'

05-08-2016 10:07
7

Fiorentina, AS Monaco en Watford kunnen de komst van Stefano Denswil deze zomer uit het hoofd zetten. Michel Preud'Homme, diens trainer bij Club Brugge, vertelt vrijdag dat de verdediger hem verzekerd heeft dat hij nog zeker één jaar in de Belgische competitie actief wil blijven. 

"Iedere speler reageert anders op transferperikelen en daar is Stefano het mooiste voorbeeld van. Hij heeft voor zichzelf uitgemaakt dat hij niet ingaat op aanbiedingen van andere clubs en wil zeker nog één jaar bij Club Brugge blijven", aldus de voormalig coach van onder meer FC Twente in gesprek met Belgische media. 

De 23-jarige Denswil maakte in januari 2015 de overstap van Ajax naar Brugge. Met de Belgische topclub werd de linksbenige verdediger afgelopen seizoen kampioen van de Jupiler Pro League. Met zijn prestaties heeft Denswil zich in de kijker gespeeld bij clubs uit Engeland, Frankrijk en Italië.

Fiorentina heeft volgens Italiaanse bronnen onlangs drie miljoen euro hebben geboden op Denswil. Brugge veegde dat bod direct van tafel. Ajax zou bij een transfer recht hebben op een doorverkooppercentage.