'Arsenal legt contact met Ajax en wil ster van jeugd-WK stallen in Amsterdam'

'Arsenal legt contact met Ajax en wil ster van jeugd-WK stallen in Amsterdam'

06-08-2016 14:07
22

Arsenal heeft Ajax de kans geboden om Kelechi Nwakali dit seizoen te huren. De achttienjarige Nigeriaanse aanvaller werd deze week vastgelegd door de Premier League-grootmacht, maar mag nu bij een andere club ervaring gaan opdoen. 

Nigeriaanse media schrijven zaterdag dat Nwakali, die deze week zijn krabbel zette onder een vijfjarig contract in Londen, voorlopig niet in aanmerking komt voor een werkvergunning. In Engeland gelden strenge regels op dat gebied. Arsenal wil hem komend seizoen stallen bij een andere club en heeft nu contact gelegd met Ajax. Directeur spelersbeleid Marc Overmars en assistent-trainer Dennis Bergkamp zijn goede bekenden van manager Arsène Wenger. 

Wedden

Meer odds

Nwakali, een aanvallende middenvelder die ook op de vleugels uit de voeten kan, werd onlangs verkozen tot beste speler op het WK onder 17 jaar. Ook Chelsea en Manchester City zaten achter de handtekening van de jonge Afrikaan aan.

Mocht Ajax géén interesse hebben in de diensten van Nwakali, dan is Arsenal van plan om de jeugdinternational te stallen bij een andere Eredivisie-club. Meerdere Nederlandse ploegen zouden interesse hebben in het talent. 

Lees ook: Wonderkind' tekent vijfjarig Arsenal-contract en gaat werken met Jonker